Compressietherapie Lymfedrainage infrarood

Door het weglaten van ‘verkeerde’ koolhydraten en vetten uit je voeding verandert je stofwisseling.

Anti-Cellulite, Lymfedrainage en Infra rood

Ga effectief cellulite te lijf met onze luchtdruk apparatuur. Hiermee zorgen wij voor een optimale stimulatie van de bloedcirculatie en het lymfesysteem, wat essentieel is voor een goede stofwisseling.

Infra rood

Tijdens de behandeling verhogen wij uw metabolisme met infrarood therapie. De verhoogde bloedcirculatie activeert de ontbinding van overtollig vetweefsel bij 40°C. Hierdoor verbrandt u calorieën door een verhoogd metabolisme.

Hoe werkt het?

U ligt in een luchtdrukpak waar ritmisch lucht in wordt gebracht en weer wordt afgezogen. Speciale manchetten geven een massage die de natuurlijke bloed- en lymfecirculatie stimuleert. Het is een passieve therapie waarbij u volkomen ontspannen ligt. Lymfedrainage is een manier om een minder goed functionerend lymfestelsel weer in een betere conditie te brengen. Wij werken alleen met de beste apparatuur, de DL1200 heeft een medische klasse II certificering.

Het lymfestelsel

Net als de bloedbaan waarin bloed circuleert heeft het lichaam een lymfestelsel waar lymfevocht doorheen stroomt. Maar in tegenstelling tot de bloedcirculatie is het lymfestelsel alleen een afvoerend systeem. De lymfevaten bevatten kleppen zodat het vocht niet kan terugstromen of stagneren. Het vervoer gaat van kleine vaatjes naar vele grotere vaten. Met name de oksels en de liezen bevatten grote lymfestations (de lymfeknopen).

Deze lymfeknopen hebben een aantal functies waaronder filteren maar zijn ook weerstandsensors. Een goed werkend lymfesysteem is mede bepalend voor de gezondheid en is essentieel voor een goede stofwisseling en een goede weerstand. Lymfevocht is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Wanneer de lymfecirculatie niet goed werkt reinigt het zichzelf niet meer voldoende.

Dit uit zich in een aantal gezondheidsproblemen zoals

Vroegtijdige veroudering van het lichaam
Vermoeide (zware) benen
Futloosheid
Pijnklachten
Weerstandsvermindering
Cellulite

Hoe ziet cellulite eruit?

Hierbij ziet de huid er bobbelig uit en ontstaan er putjes. Dit komt doordat er een verhoogde afzetting en verkleving van vetcellen in de onderhuidse ofwel buitenste vetlaag. Doordat de bobbelige oppervlakte van de huid overeenkomsten vertoont met de schil van een sinaasappel, wordt dit ook wel sinaasappelhuid genoemd. 

De putjes ontstaan doordat de fibroblasten in de huid niet van lengte kunnen veranderen. Doordat er meer vetcellen ontstaan, trekken de fibroblasten putjes in de huid. Vrijwel alleen vrouwen hebben hier last van, vanwege anatomische verschillen tussen de man en de vrouw.

Wordt cellulite veroorzaakt door overgewicht?

Dit is een misvatting, cellulite komt zowel bij vrouwen voor met overgewicht, normaal gewicht en ondergewicht! Echter, wanneer men last heeft van cellulite kan de zichtbaarheid hiervan versterkt worden door overgewicht. Maar wat voor soort gewicht men ook heeft, er kan altijd verkleving optreden waardoor iedereen er last van kan krijgen. Het is dus belangrijk om te realiseren dat gewichtsbeheersing en cellulitebeheersing twee verschillende dingen zijn.

Wat veroorzaakt cellulite dan wel?

Doordat de onderhuidse ofwel bovenste vetlaag slechter is doorbloed dan bijvoorbeeld de onderste vetlaag, verkleven vetcellen en wordt de afvoer van afvalstoffen, vet en vocht bemoeilijkt en deze hopen zich op. De opperhuid wordt naar beneden getrokken door de fibroblasten, dit veroorzaakt cellulite. Hierdoor ontstaan er zowel bobbels als putjes.

Waar komt cellulite voor?

De meest voorkomende plekken zijn de bovenbenen en billen. Daarnaast komt cellulite voor rondom de middel, buik of de bovenarmen. Bij maar liefst 90% van de vrouwen komt cellulite in mindere of meerdere mate voor. 

De fase van de cellulite wordt aangeduid in een viertal fases:

0

Fase 0

Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u ligt of staat is de huid egaal. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen ontstaan er dikke plooien.

1

Fase 1

Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen, ontstaan er overeenkomsten met de schil van een sinaasappel.

2

Fase 2

Er is liggend geen cellulite zichtbaar. Wanneer u opstaat, ziet de huid er niet meer glad en egaal uit maar ontstaan er oneffenheden. Bij langdurig staan, voelen de benen vermoeid aan.

3

Fase 3

Er is zowel liggend als staand cellulite zichtbaar. De huid in het gebied met de cellulite voelt vaak koud aan en kan bij stoten soms pijnlijk aanvoelen. Langdurig staan zorgt ervoor dat de benen erg zwaar aanvoelen, vooral aan het einde van de dag.

Wat kunt u tegen cellulite doen?!

Met compressietherapie kunt u deze huidaandoening tot 2 fases terugdringen. Dus als u het zover laat komen als fase 3, dan zal de cellulite nooit meer helemaal weggaan. Om te voorkomen dat deze huidaandoening verder vordert is lymfedrainage door middel van compressietherapie een uitstekende keuze.